Kakelsättning på köksö


 
Dagen har spenderats med att sätta ihop köksön som i stort sett blev helt klar, måste göra lite små justeringar nästa vecka. Kaklet blev klart men inte riktigt som jag tänkt mig när det gäller mönster och färgen. Tanken från början va att plattorna skulle sitta fast helt på skivan men jag kommer att göra så att det blir justerbart att man kan plocka bort dom om man blir sugen på att sätta ett annat kakel. Som man kan se på bilden så ska kaklet fogas samman på en trä skiva men måste fixa en slags tunn kant runtom som stoppar foget att kletas ut. Hade det inte varit för det hade jag varit klar idag :) 

Kakel spektakelHar nu glaserat mina kakel plattor till köksön, kommer bli spännande att se slutresultatet. Färgerna kommer att gå i turkost, brunt, vitt och lime grönt:) 

Fake it til you make itTänkte ha gamla trä plank till min köksö, men eftersom vädret är som det är får jag "fejka" nya till gamla. Har använt tälj kniv för att få till ojämna kanter, slipat ner så att man inte får flisor i fingrarna (!) för att sedan betsa i mörkek bets. Ska såga lite ojämnheter i kanterna samt slipa lite och rispa i trät när det torkat till.