Färga med kompostTillbaka till skolan efter en veckas lov! Efter att ha varit på besök på ett gammalt pappersbruk, för att planera in en kommande återbruks utställning börjar nu nya idéer flöda. 
Men igår så gick vi in på temat "färgning" och vi testar på traditionellt japanskt vis. Vi färgar med kryddor, kaffe sump m.m. För att få olika mönster krävs det att man viker tyget, lägger till material som kan ge effekt ( som på bilden använder jag mig av att knyta in kulor). Sedan ska man lägga tyget i grytan som har kokats med vatten samt resterande vad man nu väljer att använda. 


Mesans det ligger och göttar sig i grytorna så fixar jag med annat under tiden. Mitt kakel till pallen har bränts. Jag har nu glaserat det för att sedan brännas igen. 

Lampa gjort på tavelramar

Medan man väntar på att kakel ska torka och brännas, så får man komma på annat att göra under tiden


Hittade några gamla trä ramar utan glas och fick en ide! 


Har betsat dom i mörk ek, skärt ut en botten, och gjort passande kakel platta med ett hål i mitten som ska läggas på skivan i mitten. Vad ska det bli? Jo en lampa till köket. Kakel plattan ska förhoppningsvis bli lite beige med ett mönster i. Kommer slut resultat senare. 

Pallen ska få ett annat utseende


Råkade bekanta mig med denna charmiga men lite ledsna pall. Fick en ide och kommer nu spinna vidare på det. Vill få den mer i grekisk stil och ska försöka hitta en till el ev bygga en liknande men något större som sedan ska få agera soffbord. Så jag började med att slipa ner pallen. Håller nu på med att borra hål i den med en Kvistborr. Tanken är att kunna ha kakel i själva "hålet" som kommer att va på ovansida av pallen.